Voor jou, je medewerker(s) of uw patiënt.

Stress & Burn-out coaching is voor iedereen die wil werken aan een succesvol en duurzaam herstel, of ter preventie van een Burn-out.

De coaching en therapie kan natuurlijk ingezet worden voor meerdere aspecten die er toe bijdrage dat je lekker in je vel zit. Als werkgever streef je er naar dat je betrokken medewerkers hebt die plezier in hun werk hebben, hun potentieel benut wordt en een goede work/life balance hebben waardoor verzuim voorkomen wordt.

Wil je dat je medewerkers of wil je zelf het beste uit jezelf halen?
Werken aan persoonlijke ontwikkeling of persoonlijk leiderschap dan ben je ook aan het juiste adres.

Voor jou

“Zet nu de eerste stap naar een positieve verandering”

(PREVENTIE) STRESS & BURN-OUT
Gaat alles nu niet meer zo gemakkelijk als het voorheen ging terwijl je zo graag perfect wil doen.
Ben je moe, gestrest, niet meer zo blij, pieker je meer. Wellicht slaap je slechter of heb je van die vage onverklaarbare klachten. Misschien heb je je al eens een weekje ziek gemeld om bij te tanken.
Dan wordt het wellicht tijd om het coachingstraject “Preventie Stress & Burn-out” aan te vragen. Samen gaan wij dan werken aan je overtuigingen, gewoonte en patronen. Zetten we tools in, krijg je inzichten in je omgeving en jezelf om zo goed voor jezelf te kunnen zorgen en te voorkomen dat je in een burn-out terecht komt.

Ben je al uitgevallen op het werk en moet je nu wellicht maanden wachten op begeleiding naar reïntegratie dan kun je het Stress en Burn-out coachingstraject aanvragen. Binnen korte tijd kunnen wij een start maken met een traject specifiek gericht op jouw situatie. We gaan eerst werken aan lichamelijk herstel en stap voor stap gaan we aan de slag met je overtuigingen, gewoonte en patronen die je hebt en hoe deze ontstaan zijn. Met intensieve coaching en therapie wordt je stap voor stap een ander mens. Ik begeleid je niet tot je weer aan het werk kan, maar ook nog tijdens je reïntegratie. Zo is de kans op een terugval minimaal.

Je werkgever ziet jou natuurlijk het liefst zo snel mogelijk weer aan het werk, gezond en wel. Het kost een werkgever veel geld als jij ziek thuis zit en ook nog eens lang op begeleiding moet wachten en zo de periode van jouw afwezigheid alsmaar langer duurt.
Dat is ook de reden waarom werkgevers bereid zijn om de kosten van de coachings trajecten voor hun rekening te nemen en een enkele keer wordt dit betaald vanuit het persoonlijke (opleiding/ontwikkel) budget betaald.
Vraag hier gerust naar bij je werkgever.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING / PERSOONLIJK LEIDERSCHAP
Wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling en/of persoonlijk leiderschap om zo het beste uit jezelf te halen? Groeien als mens en werken aan je carrière mogelijkheden dan kan de positieve stap zetten en voor een coachingstraject gaan. Een uniek traject gebaseerd op jouw wensen.

Vaak kun je hier je persoonlijk ontwikkel budget voor gebruiken en/of werkgevers zijn graag bereid dit te vergoeden. Immers gemotiveerde, betrokken medewerkers zijn een belangrijk voordeel voor een bedrijf.

OVERIGE MOGELIJKHEDEN
Er zijn vele andere problemen/klachten/gebeurtenissen zowel lichamelijk als geestelijk die van invloed kunnen zijn op het dagelijks functioneren.
Ook kunnen belemmerende overtuigingen ervoor zorgen dat talenten niet benut worden.

Hypnotherapie en Coaching kunnen ook zeer effectief ingezet worden bij onder andere;

 • Stoppen met roken
 • Overgewicht
 • Onzekerheid
  Perfectionisme
 • Buikklachten / Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
 • Fibromyalgie
 • Hoofdpijn
 • Hyperventileren
 • Migraine
 • Nagelbijten
 • Overgangsklachten
 • Pijnklachten (chronisch en uitbehandeld)
 • Angst om te spreken in openbaar/stotteren
 • Oorsuizen zonder gehoorschade
 • Vermoeidheidsklachten
 • Versterking immuunsysteem
 • Ondersteuning bij kanker en/of andere ingrijpende ziekten
 • Overige lichamelijke klachten

Voor je medewerker(s)

Wil je een gezond bedrijf met continuïteit die staat voor uitstekende diensten en producten? Dan wil je ook vast een team van medewerkers die betrokken en bevlogen zijn. Betrokkenheid werkt beide kanten op. Is het team gezond en hebben zij plezier in hun werk, investeer je in persoonlijke ontwikkeling/persoonlijk leiderschap dan wordt het beste in ze naar boven gehaald.

Of zijn er wel wat aandachtspunten, hoog ziekte verzuim, mindere betrokkenheid, spanningen of spelen er wellicht ook andere problemen bij de medewerkers.
Dit is een terechte zorg en kost organisaties enorm veel geld. Lees hier bv. hoeveel een uitgevallen medewerker kost.
Investeer daarom in (Preventie) Stress & Burn-out coachingstrajecten, het verdient zich snel terug doordat medewerkers niet op een wachtlijst hoeven om in aanmerking te komen voor begeleiding. Zij kunnen over het algemeen genomen binnen twee weken starten.

Maar ook voor andere indicaties kun je investeren in je medewerkers en hun gezondheid. Wanneer een medewerker wordt geconfronteerd met een traumatische gebeurtenis, (ernstige) ziekte bijvoorbeeld kanker is het raadzaam tijdig ondersteuning in te zetten, bij voorkeur voorafgaand aan de reïntegratie om zo te werken aan een duurzame inzetbaarheid.

Korte trajecten kunnen ook ingezet worden voor het stoppen met roken, afvallen, onzekerheid, en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden.
Het is ook mogelijk om stoelmassage in te zetten voor iedere medewerker als positieve stimulans en ter preventie van ziekteverzuim.

Lees hier hoe ik je organisatie positief kan ondersteunen.

Zet de eerste stap naar een positieve verandering;
Preventief en curatief, zorg voor vitale medewerkers en zij zorgen voor een vitaal bedrijf.

Voor u als verwijzer

U bent op mijn site terecht gekomen omdat u uw patiënt wil doorverwijzen of dat uw patiënt via mij naar u is verwezen om bijvoorbeeld de diagnose Burn-out vast te stellen. Het kan ook zijn dat uw patiënt een traumatisch ervaring heeft meegemaakt.
Als lid van OncologieNetwerk Lelystad-Dronten begeleid ik patienten en kunnen trajecten vaak via de werkgever gefaciliteerd worden.
Ook verzorg ik de Psycho Educatieve Preventie Module (PEP) van het hartrevalidatie traject in het Fysiocentrum Pauwendaal* waar wij de hartrevalidatie namens de HartKliniek** verzorgen. Dit traject is mogelijk via een verwijzing van de cardioloog of via de huisarts.

Of wellicht voor andere klachten waar niet direct een medische oorzaak aan ten grondslag ligt.

Directe hypnotherapie is een snelle en effectieve manier, die ook ter ondersteuning kan zijn aan andere behandelingen. Het kan zeker een bijzondere meerwaarde hebben in de vroege fase van de ernstige Burn-out en kan deel uitmaken van het Burn-out coachingstraject.

In overleg met en na toestemming van de patiënt zal informatie met u gedeeld kunnen worden.

Omdat de Therapieën en sommige Coachings methode die ik inzet direct werkt met het onderbewustzijn kan dit ingezet worden voor vele problemen. Het onderbewustzijn met al onze normen, waarden, overtuigingen, gewoonte en patronen, onze herinneringen en emoties zorgen ook vaak voor (onverklaarbare) problemen en klachten zowel fysiek als mentaal. Vandaar dat de toepassingen hiervan zo veelzijdig zijn. Zie hier de voordelen van de combinatie coaching en hypnotherapie.

Ik zie hypnotherapie niet als vervanging van de reguliere geneeskundige behandelingen. Hypnotherapie en de andere therapieën die ik aanbied kunnen alleen, maar ook uitstekend gecombineerd worden met andere therapieën/ behandelingen om het resultaat te bespoedigen.

Conventionele- en complementaire behandelingen hebben over het algemeen dezelfde missie: gezondheid  van lichaam en geest en een kwaliteit van leven. Afhankelijk van de situatie zal een bepaalde behandeling  en/of coachings traject de voorkeur hebben, of noodzakelijk zijn.
Die missie houd ik voor ogen, net als de grenzen van mijn behandelmogelijkheden, daarom kan en wil ik als gecertificeerd Burn-out Coach en Gecertificeerd International Hypnotherapeut uitstekend samenwerken met andere disciplines.

Patiënten zijn zich vaan niet bewust dat de werkgever coachingstrajecten wil vergoeden, of dat een medewerker ook het persoonlijk (opleidings-/ontwikkel) budget hiervoor kan inzetten. Wellicht dat u de patiënten hierover kan informeren.

Ik ben heel sceptisch over hypnose, ik hou er niet van zei ik. Maar omdat ik niet lekker in mijn vel zat, teveel stress ervaarde en gewoon even overliep qua emoties ben ik toch bij Mirjam geweest voor coaching in combinatie met hypnotherapie. Gewoon gelijk na de eerste sessie voelde ik mij beter!!
De sessie hypnotherapie is ook totaal niet zo “eng” als ik dacht. De show hypnose die je altijd op TV ziet had mij een totaal verkeerd beeld gegeven.

Marion

Na 1,5 jaar chronische pijn in mijn knie wat mij belemmerde in doen en laten, ben ik sinds de hele relaxte hypnose behandeling door Mirjam inmiddels sinds februari 2020 vrij van pijn in mijn knie :-). Dank je wel Mirjam! Groetjes

Hans de Rijck

Als ik kijk naar hoe ik de eerste keer naar Mirjam reed en hoe ik de laatste sessie thuis kwam dan merk ik dat ik enorme stappen heb gemaakt. Ik ben heel goed geholpen met mijn coach vraag.
Ik ervaar ook minder stressklachten terwijl er nu veel speelt.
Ik kan thuis beter mijn gevoel delen. Ik eet en slaap beter.
Je bent professioneel: ik voel mij op mijn gemak bij jou, je ruimte voelt vertrouwd, je vraagt goed door en tegelijkertijd houd je de flow in het gesprek waardoor ik sneller tot de kern van het probleem kom.
Ik ben ontzettend blij dat ik dit traject bij Mirjam gevolgd heb.

Nadine

Een fijne praktijk! Zeker aan te raden om van stress klachten af te komen!

Google review

Ik was talloze malen gestopt met roken en net zo vaak weer begonnen zodra het maar iets te gezellig of iets te stressvol werd, of zomaar weer. Toen hoorde ik over hypnotherapie. Het onderbewustzijn wordt aangesproken. Dat leek me de ideale oplossing, want als ík wilde stoppen met roken en ík begon steeds weer, wat ging er dan mis?
Ik heb een fijn voorgesprek gehad met Mirjam, met duidelijke uitleg zodat ik wist wat ik kon verwachten. Na de behandeling ging ik als niet-roker de deur uit. En dat blijf ik. Er is iets gebeurd waardoor het onvoorstelbaar lijkt om een sigaret te willen roken. Bèh.
Dank je wel Mirjam xx

Google review

Vorig jaar heb ik Mirjam bezocht voor een behandeling om wat aan mijn (over) gewicht te doen, een jaar later ben ik ruim 20 kg kwijt. Een aanrader dus! Mirjam dank je wel!

Google review

Wat zijn de zakelijke opties

Er zijn verschillende zakelijke opties.
Vitaliteitscheck / stresstesten voor de medewerkers. Vervolg trajecten ter preventie van stress en burn-out. Burn-out coachingstrajecten. Maar ook kun je denken aan pakketten zodat sessies ingezet kunnen worden naar behoefte van de medewerkers. Allen ter bevordering van het welzijn van de medewerkers en daardoor ook de gezondheid van het bedrijf

€ 450,00
Door middel van verschillende vragenlijsten/testen en een sessie van ongeveer 2 uur krijgt de medewerker inzicht in de vitaliteit, werk en herstel vermogen, balans tussen werk-privé.
Hierdoor wordt inzichtelijk gemaakt hoe het er voor de medewerker voorstaat en kan in een vroegstadium duidelijk worden wat de risico’s zijn op (langdurige) uitval of een burn-out.
Ook krijgt de medewerker praktische adviezen om de vitaliteit en werkvermogen te versterken.

Voor meer informatie over de toegevoegde waarde van deze vitaliteitscheck/stress test Interessant

Prijzen zijn inclusief voorbereiding, exclusief btw per medewerker”

€ 2.025,00
Wanneer uit bv de vitaliteitscheck / stresstest is gebleken dat de medewerker een verhoogd risico heeft op overbelasting en/of chronische stress kan dit effectief aanpakt worden met het Stress en Burn-out preventie pakket.

Over het algemeen genomen zijn 6 sessies (á 1,5 uur) voldoende om de medewerker naast inzichten ook daadwerkelijk tools in handen te geven om een betere balans te creëren die de vitaliteit, werkplezier, werkkwaliteit en werk-prive balans verhogen.

Wanneer de medewerker de vitaliteitscheck / stresstest uiterlijk 1 maand voorafgaand aan dit heeft gedaan wordt er 50% van de kosten van deze stresstest in mindering gebracht.

Prijzen zijn incl voorbereiding, excl BTW per medewerker

€ op aanvraag
Wanneer de medewerker uitgevallen is ga je met het stress en burn-out begeleidingspakket werken aan het herstel van de medewerker.
Ieder mens is uniek en zo is de uitval door stress en burn-out ook voor ieder mens anders.

Daarom kun je in het geval van uitval ook niet garanderen dat er x aantal sessies voldoende zijn om ook binnen x tijd het werk weer te hervatten.
Het is ook belangrijk om ook tijdens de reïntegratie de medewerker nog te begeleiden om zo terugval te beperken.

Omdat hier de combinatie gegeven wordt van (Hypno)therapie en stress & Burn-out coaching is de kans op terugval minimaal.
Zie ook voordelen van Hypnotherapie en coaching Voor wat

De kosten van een medewerker die uitvalt zijn erg hoog en daar zijn de kosten van vervanging nog niet in meegenomen. Zie voor de berekening van het CBS en TNO
Interessant

€ op aanvraag
Een multifunctioneel bedrijfspakket kan bestaan uit een sessie pakket van bijvoorbeeld 100 eenheden. Deze kunnen ingezet worden naar keuze. Dit kan zijn voor coachingstrajecten stress & burn-out preventie en/of begeleiding na ernstige ziekten.
Maar ook voor coachingstrajecten voor persoonlijke ontwikkeling/persoonlijk leiderschap of voor het stoppen met roken, afvallen, meer zelfvertrouwen.

Voor de coachingstrajecten wordt per sessie 2 eenheden in mindering gebracht op het totaal in verband met voorbereiding en rapportages.

Ook het geven van een training kan separaat dan wel van het multifunctionele pakket gegeven worden.

Zie hier bijvoorbeeld wat een rokende medewerker en/of een medewerker met een burn-out kost
Interessant

€ op aanvraag
Wanneer je wil investeren in de persoonlijke ontwikkeling of persoonlijk leiderschap van je medewerkers, investeer je in je organisatie.
Aangezien het coachings traject is niet “one size fits all” want iedere medewerker is uniek met zijn/haar doelen en  achtergrond, daarom is ook geen coachings traject hetzelfde en zet ik technieken, therapieën in die er voor zorgen dat er snel effectieve resultaten bereikt worden.

Over het algemeen genomen zijn 5-6 sessies* voldoende om de medewerker de inzichten in zijn/haar overtuigingen, gewoonte, patronen en emoties te geven en de tools om zijn/haar doelstellingen te bereiken.

* dit is mede afhankelijk van de doelstelling en het zelfreflectie niveau van de medewerker.

€ op aanvraag
Wil je een op maat gemaakte training dat kan natuurlijk ook.
Dit kunnen onder andere trainingen zijn over;

  • over vitaliteit,
  • stress en burn-out preventie,
  • stress en burn-out signalering,
  • samenwerking binnen teams,
  • samenwerking met andere teams,
  • communicatie

Stoelmassages op het werk wordt al tientallen jaren ingezet omdat dit stress en het ziekteverzuim reduceert.
In deze tijd van schaarste op de arbeidsmarkt wil je je medewerkers behouden. Het aanbieden van stoelmassages kun je inzetten als beloning, positieve impuls na het bereiken van een mijlpaal. Maar wellicht nog belangrijker om dit structureel aan te bieden voor het welzijn van je medewerkers.De stoelmassages verhogen namelijk de productiviteit, positiviteit en het werkplezier van de medewerkers wat een positief effect heeft op de teams. Het zorgt voor de nodige ontspanning.

Lees hier
– Hoe het inzetten van stoelmassages fiscaal aantrekkelijk is voor het bedrijf.
– Conclusies van onderzoeksresultaten van stoelmassages.